Recreatie, Toerisme & Overige

Verenigingen
.
Vereniginsgebouw
.
Kerken
.
Bedrijven Stellendam
.


Het is Tijd voor Quality Time ! Lekker onthaasten in een fantastische omgeving. Gevarieerde natuurgebieden, een dorp zoals duizend uit een, maar toch uniek met zijn eigen geschiedenis is Stellendam, met twee horeca ondernemingen in het dorp en leuke horecagelegenheden rondom de nieuwe binnenhaven en de buitenhaven. Alle horecagelegenheden beschikken over een buitenterras en gezellige terrassen.

Stellendam beschikt door verzandingen en de komst van de delta werken over een drietal havens. Elk van de havens heeft zijn eigen charmes en identiek.

De oude haven heeft totaal door de komst van de Delta werken en haar functionaliteit volledig verloren en is zelfs van het Haringvliet afgesloten. Door de Provincie en de Gemeente is in het kader van de erfgoedlijn, ook de oude haven van Stellendam als project opgenomen.  Momenteel wordt getracht om de voormalige sfeer van de oude haven tot uitdrukking te laten komen. Voor de recreant is het even fijn om even bij deze haven te vertoeven en vervolgens via de Molendijk en langs de mooie korenmolen “de Eendracht” , haar wegen te vervolgen naar de nieuwe binnen haven. Langs deze weg komt ook nog langs het fraaie zwembad “Zuiderdiep”, wat beschikt over een groot buitenbad met zonneweide en twee binnenbaden.

Aangekomen bij de nieuwe binnenhaven die beschikt over een (zeer) grote jachthaven, kan men kennis nemen van de meeste bedrijfsactiviteiten van Stellendam. Een van de bedrijfsactiviteiten die bijzondere vermelding waard is, is de bouw en renovatie vissersschepen uit heel de wereld. Bij het bezoek van deze haven is aan te bevelen om ook natuurgebied “de Scheelhoek” te bezoeken, Tot slot is vermeldingswaardig dat Stellendam +/- 270 bedrijven heeft.

Na bezoek van de nieuwe binnenhaven kan men de weg naar de buitenhaven vervolgen. In deze haven vindt nog dagelijks Visserij activiteiten plaats. In deze haven is de visafslag gevestigd. Ook is in de haven voor zuidwest Nederland en deels Zeeland een belangrijk KNRM reddingsstation gevestigd.

Het dorp naar de nieuwe binnenhaven  als ook de buitenhaven is zowel met auto, openbaarvervoer, fiets of lopend uitstekend bereikbaar. (+/- 4km)

VVV Goeree-overflakkee
Bosweg 2
3253 XA Ouddorp
0187 – 681 789
info@vvvgoeree-overflakkee.nl

Gemeente Goeree-Overflakkee
Koningin Julianaweg 45
3241 XB Middelharnis
14  0187     (alternatief: +31 187 475555)

Zeehonden opvang StellendamHaringvlietplein 3 A
Haringvlietplein 3 A
3251 LD Stellendam

T:0031 (0)88 27 47 780
info@aseal.nl